Lösningar

Frågor om juridik, ekonomi eller konkurs? Vi har all expertis som behövs för att utveckla och stärka bolag.

Rätt lösning för ditt bolag

Ett bolag kan ha olika typer av problem och standardlösningar för ekonomisk stress är därmed svåra att föreslå. Syftet med vårt arbete är att bygga ett välmående företag med ljusa framtidsutsikter och vi ser över varje bolag individuellt för att skapa skräddarsydda lösningar till varje unik situation.

Från nuläget och framåt

En lösning som fungerar för ett bolag, behöver nödvändigtvis inte vara rätt för en annan verksamhet. Vi utgår alltid från nuläget och jobbar oss framåt på det sätt som passar bäst. Det kan till exempel handla om att tillskjuta pengar till bolaget, tjäna in pengar i verksamheten och göra en rekonstruktion.

Det finns alltid en väg ut

Om du har ett stressat bolag, är det viktigt att du tar hjälp så tidigt som möjligt. Även när det känns riktigt mörkt, kan det finnas lösningar du inte tänkt på.

Vi har all kompetens som behövs för både stora och små företagsproblem. Läs mer här nedan om vilka olika verktyg vi använder oss av för att hitta lösningar.

Det här gör Plana

Rekonstruktion

En företagsrekonstruktion är ett alternativ till konkurs när ett företag har ekonomiska problem. Vi hjälper dig att lösa nuläget och sätter upp en tydlig plan för en hållbar framtid.

Juridik & rådgivning

Ibland kan det vara tidskrävande att både driva ett företag och hålla koll på lagar, skatter och budgetar. Vi tillhandahåller juridisk och ekonomisk företagsrådgivning.

Likvidation & konkurs

Det finns olika anledningar till att ett bolag hamnar i konkurs, till exempel att du inte kan betala dina skulder. Vi hjälper dig att utforma en lösning för ditt bolag.

Du kanske undrar...

Vad innebär det att mitt företag är på obestånd?
Obestånd används lite slarvigt på många olika sätt för att beskriva en oförmåga att betala skulder. Att ett företag är på obestånd innebär att företaget har oförmåga att betala sina skulder under en längre tid. Det kan handla om att bolaget har en för liten kassa eller betydligt mycket större skulder än tillgångar.
Vad kan och får betalas i en företagsrekonstruktion?
De skulder som uppkommit innan beslutet om företagsrekonstruktion får inte betalas under rekonstruktionen. Däremot ska bolaget som befinner sig i rekonstruktion, betala de skulder som uppkommer efter beslutet om rekonstruktion. Kostnader som uppstår under själva rekonstruktionen ska betalas och det finns en rätt att begära kontant betalt, förskott eller annan säkerhet.

Har du fler frågor? Hör av dig till oss direkt!

Dennis Järnstål
Företagsrådgivning
Hampus Backman
Företagsrådgivning I Gruppchef
Hej, jag heter och jag är intresserad av en fri konsultation. Ni når mig på
Tack för ditt intresse, vi kontaktar dig på din e-postadress.
Denna webbplats använder cookies för inställningar och analys. Genom att använda webbplatsen accepterar du att cookies lagras på din enhet.