fbpx
GÖR VÅRT REKONSTRUKTIONSTEST HÄR
010 - 179 49 49
info@plana.se

Ekonomi och juridik under samma tak

MOO_5311-copy-scaled
PUBLICERAD: 10 mars, 2020

Planas styrka är att erbjuda bolag heltäckande rådgivning inom ekonomi och juridik. Frågor gällande ekonomi, såsom bokföring av ackordvinst efter avslutad rekonstruktion, funderingar kring redovisning av leverantörsskulder, klientmedel, lönegaranti hanteras av erfarna ekonomer och allt som kräver juridisk expertis sköts av Planas jurister som är specialiserade inom specifika områden.

Det råder betalningsförbud under rekonstruktionen för allting som levererats, men inte betalats före tingsrättens beslut. Det kan vara svårt att veta vad som gäller vid specifika fakturor eller frågor kring olika fordringar. Har redovisningsansvariga och revisorer prioriterad fordran? Vem ka få betalt i förskott? Ovanstående är bara några av de vanligaste exemplen på vad våra jurister kan svara på.

En väldigt viktig sak att tänka på under en rekonstruktion är att deklarera rätt. Här har våra skattejurister en viktig roll, då det finns särskilda regler hur bolagen deklarerar löner som betalats av bolaget innan och efter rekonstruktionsdatum, hur lönegarantin hanteras i deklarationen, men även hantering av moms och arbetsgivaravgifter under pågående rekonstruktion.

Att snabbt få återkoppling och hjälp vid frågor rörande både ekonomi och juridik är viktigt och något Planas klienter uppskattar mycket.

OM PLANA

Plana grundades för 10 år sedan med idén att hjälpa ekonomiskt stressade bolag. Sedan dess har vi vuxit rejält, både i storlek och kompetens. Idag är vi ca 20 personer med expertis inom alla viktiga områden som behövs för att kunna vända motgång till framgång.

Relaterade artiklar

Artiklar

Plana anmäler DI till Allmänhetens medieombudsman

Företrädarna för Plana är bestörta över de grava anklagelser som Di publicerat...
Artiklar

3 sätt att lösa likviditetsproblem

Vad är likviditet? Likviditet, eller likvida medel, är de direkt tillgängliga medel...

Har du frågor eller vill boka ett möte?
Hör av dig direkt!

KONTAKTFORMULÄR

Tack för ditt meddelande. Vi återkommer till dig så snart vi kan.
Vi använder cookies för att göra webbplatsen bättre för dig. Läs mer om hur vi hanterar cookies och personuppgifter.