Det här är Plana

Vi brinner för att hjälpa stressade bolag. Läs mer om vilka möjligheter vi kan erbjuda dig och ditt företag här.

Nya perspektiv skapar möjligheter

Företagare är motorn i svensk ekonomi och bidrar till sysselsättning och välfärd. Men även bra företag kan hamna i knipa och onödigt många går i konkurs helt i onödan. Vi känner till de svårigheter företagare ställs inför idag och kan vrida på problemen, se andra perspektiv och hitta nya möjligheter.

Vi är med dig hela vägen

Det är inte alltid lätt att veta i vilken ände man ska börja och det kan dyka upp många frågor inom obekanta ämnen. Det är därför vi finns. Med oss kan du känna dig trygg att vi hittar en lösning som passar dig och ditt företag och vi finns där för att ge stöd hela vägen till en hållbar framtid.

Expertis inom alla områden

Plana grundades för 10 år sedan med idén att hjälpa ekonomiskt stressade bolag. Sedan dess har vi vuxit rejält, både i storlek och kompetens. Idag är vi 20 personer med expertis inom alla viktiga områden som behövs för att kunna vända motgång till framgång.

Allt du behöver

Vi har juridiska experter inom obeståndsrätt, sakrätt, aktiebolagsrätt, arbetsrätt och skatterätt. Rekonstruktörer, jurister och administratörer med lång erfarenhet inom företagande. Som ett tredje steg har vi även en organisation för ekonomistyrning, affärsutveckling och uppföljning.

Rätt lösning finns runt hörnet

Alla bolag är unika och vi utformar skräddarsydda lösningar för att hjälpa företag genom ekonomiska problem. Läs mer om hur vi arbetar för att få verksamheter att blomstra igen.

Varför ska du välja Plana?

Allt under samma tak

Vi på Plana är experter på att stärka och utveckla bolag. Vi kan bidra med spetskompetens inom alla viktiga områden.

Lång erfarenhet

Vi har varit med länge, både som företagare och jurister och vet vilka utmaningar som finns. Därför är vi extra bra på det vi gör.

Bäst på problemlösning

Vår erfarenhet har lärt oss att alla bolag är unika. Vi ser därför över varje företag individuellt, för att hitta det bästa alternativet.

Du kanske undrar...

Vad händer med betalningar till leverantörer under en rekonstruktion?
En företagsrekonstruktion innebär att fordringar på ett bolag som uppstått innan rekonstruktionen, fryses och inte får betalas under tiden rekonstruktionen pågår. Bolaget som befinner sig i rekonstruktion får inte betala de skulder som uppkommit innan beslut om rekonstruktion. Borgenärer kan inte heller utmäta sina fordringar via Kronofogden eller försätta bolaget i konkurs. Alla leveranser av alla slag som sker under rekonstruktionen skall bolaget fortlöpande betala för. Det finns enligt lagen rätt att få förskott eller annan säkerhet.
När behöver jag göra en kontrollbalansräkning?
Kontrollbalansräkning görs för att undvika personligt ansvar för styrelsen när det finns skäl att anta att bolagets eget kapital understiger hälften av det registrerade aktiekapitalet. En riktig kontrollbalansräkning och kontrollstämma ger bolaget 8 månader att återställa kapitalet, utan ansvar för styrelsen. Vi på Plana agerar som rådgivare i dessa typer av problemställningar, kontakta oss för mer information.

Har du frågor? Hör av dig direkt!

Dennis Järnstål
Företagsrådgivning
Hampus Backman
Företagsrådgivning I Gruppchef
Denna webbplats använder cookies för inställningar och analys. Genom att använda webbplatsen accepterar du att cookies lagras på din enhet.