fbpx
GÖR VÅRT REKONSTRUKTIONSTEST HÄR
010 - 179 49 49
info@plana.se

Plana anmäler DI till Allmänhetens medieombudsman

Plana_hemsida_Annons_Lång
PUBLICERAD: 4 augusti, 2021
#Anmälan #Ekonomi
Dagens Industri har sedan i december publicerat en rad kritiska artiklar om Plana och bolagets företrädare, baserad på felaktiga uppgifter och svepande anklagelser. Därför har bolaget nu lämnat in en anmälan till Allmänhetens medieombudsman för brott mot god publicistisk sed. Bolaget företräds av advokat Percy Bratt.
  • Företrädarna för Plana är bestörta över de grava anklagelser som Di publicerat och tillbakavisar bestämt samtliga anklagelser. De har, liksom Planas övriga medarbetare, arbetat med stort engagemang och professionalitet för att de olika rekonstruktionsuppdragen ska lyckas, säger advokat Percy Bratt.

En central tes som tidningen drivit är att Plana bara lyckas med tre procent av rekonstruktionerna. Den uppgiften stämmer inte. Faktum är att Plana är ett av de bolag i Sverige som lyckats med flest rekonstruktioner de senaste åren.

  • Vi har fått förtroendet att arbeta med många turnaround-uppdrag genom åren och vi har varit med och räddat många verksamheter och jobb som annars kunnat gå förlorade.  Det är vi stolta över. Det känns extremt orättvist och allvarligt att en stor etablerad tidning kan slarva med fakta på det sätt som har skett, trots att vi varit måna om att ge fakta och svar på deras frågor, säger Planas vd Christer Backman och Tomas Arebo

Plana har statistik på alla rekonstruktioner för 2019 och 2020 som visar att av de 105 rekonstruktioner som Plana har varit involverad i är nästan hälften – 52 bolag – pågående rekonstruktioner eller i nuläget aktiva. Ett resultat som kan sättas i relation till att cirka två tredjedelar av alla rekonstruktioner misslyckas enligt statistik från Svenskt Näringsliv.

För kommentarer, kontakta: Advokat Percy Bratt, 08-667 40 01, pb@bfhlaw.se

Läs hela anmälan här:

Läs MO-anmälan: 2021-08-04 – MO-anmälan

Läs bilagor: Bilagor

OM PLANA

Plana grundades för 10 år sedan med idén att hjälpa ekonomiskt stressade bolag. Sedan dess har vi vuxit rejält, både i storlek och kompetens. Idag är vi ca 20 personer med expertis inom alla viktiga områden som behövs för att kunna vända motgång till framgång.

Relaterade artiklar

Artiklar

3 sätt att lösa likviditetsproblem

Vad är likviditet? Likviditet, eller likvida medel, är de direkt tillgängliga medel...
Artiklar

Vad händer vid konkurs?

  Vad är konkurs? Konkurs är ett beslut för ett företag som...

Har du frågor eller vill boka ett möte?
Hör av dig direkt!

KONTAKTFORMULÄR

Tack för ditt meddelande. Vi återkommer till dig så snart vi kan.
Vi använder cookies för att göra webbplatsen bättre för dig. Läs mer om hur vi hanterar cookies och personuppgifter.