08 - 559 013 90
info@plana.se

Ekonomiavdelningens roll i en rekonstruktion

scott-graham-5fNmWej4tAA-unsplash-1-scaled
PUBLICERAD: 1 juli, 2020

I en rekonstruktion sköts det mesta av bolagets bokföring precis som vanligt. Bokföringen utgör en viktig grund när det gäller ansökan om företagsrekonstruktion men även under en pågående rekonstruktion. För att kunna göra en aktuell bedömning av bolagets ekonomiska situation är rekonstruerande bolag skyldiga att ha en uppdaterad löpande redovisning. Bland annat som underlag till borgenärerna som till exempel Skatteverket.

Planas erfarna ekonomiteam guidar bolagens ekonomiavdelning under hela rekonstruktionsprocessen och ser till att informera om de skyldigheter och rättigheter som gäller. Vi samarbetar för att efterfrågade presentationsunderlag levereras vid angivna tidpunkter.

Bolagen i rekonstruktion får hjälp och råd i allt från redovisningsfrågor till tydliga förbättringsåtgärder gällande ekonomistyrning, bolagets ekonomiska ställning, likviditet, nyckeltal, budgetarbete med mera. Vi tar fram mallar på likvidplaner och kostnadskalkyler individuellt anpassade till varje bolag för att ge en så rättvisande bild av bolagets verksamhet och ekonomi som möjligt.

OM PLANA

Plana grundades för 10 år sedan med idén att hjälpa ekonomiskt stressade bolag. Sedan dess har vi vuxit rejält, både i storlek och kompetens. Idag är vi ca 20 personer med expertis inom alla viktiga områden som behövs för att kunna vända motgång till framgång.

Relaterade artiklar

artikel
Rollen som rekonstruktör
artikel
Ekonomi och juridik under samma tak
artikel
Rekonstruktion - Så funkar det!

Har du frågor eller vill boka ett möte?
Hör av dig direkt!

TELEFON
RÅDGIVNING
KOSTNADS-
FRITT

KONTAKTFORMULÄR

Tack för ditt meddelande. Vi återkommer till dig så snart vi kan.
Vi använder cookies för att göra webbplatsen bättre för dig. Läs mer om hur vi hanterar cookies och personuppgifter.