fbpx
GÖR VÅRT REKONSTRUKTIONSTEST HÄR
010 - 179 49 49
info@plana.se

Ekonomiavdelningens roll i en rekonstruktion

scott-graham-5fNmWej4tAA-unsplash-1-scaled
PUBLICERAD: 4 april, 2020

Löpande redovisning vid rekonstruktion

I en rekonstruktion sköts det mesta av bolagets bokföring precis som vanligt. Bokföringen utgör en viktig grund när det gäller ansökan om företagsrekonstruktion men även under en pågående rekonstruktion. För att kunna göra en aktuell bedömning av bolagets ekonomiska situation är rekonstruerande bolag skyldiga att ha en uppdaterad löpande redovisning. Bland annat som underlag till borgenärerna som till exempel Skatteverket.

Plana guidar ekonomiavdelningen under hela rekonstruktionen

Planas erfarna ekonomiteam guidar bolagens ekonomiavdelning under hela rekonstruktionsprocessen och ser till att informera om de skyldigheter och rättigheter som gäller. Vi samarbetar för att efterfrågade presentationsunderlag levereras vid angivna tidpunkter.

Vi erbjuder hjälp, råd och tar fram individuellt anpassade mallar

Bolagen i rekonstruktion får hjälp och råd i allt från redovisningsfrågor till tydliga förbättringsåtgärder gällande ekonomistyrning, bolagets ekonomiska ställning, likviditet, nyckeltal, budgetarbete med mera. Vi tar fram mallar på likvidplaner och kostnadskalkyler som är individuellt anpassade till varje bolag för att ge en så rättvisande bild av bolagets verksamhet och ekonomi som möjligt.

LÄS OCKSÅ: Hur kan vi på Plana hjälpa dig som revisor eller ekonomiansvarig vid en rekonstruktion?

Vi vänder motgång till framgång

Boka ett möte med oss för att ta reda på hur vi hjälper företag att bli lönsamma på nytt. Vi besitter expertis inom bolagsjuridik, rekonstruktion, ekonomistyrning och affärsutveckling. Vi hjälper företag med företagsanalys, företagsrekonstruktion och turnarounds.

OM PLANA

Plana grundades för 10 år sedan med idén att hjälpa ekonomiskt stressade bolag. Sedan dess har vi vuxit rejält, både i storlek och kompetens. Idag är vi ca 20 personer med expertis inom alla viktiga områden som behövs för att kunna vända motgång till framgång.

Relaterade artiklar

Artiklar

Plana anmäler DI till Allmänhetens medieombudsman

Företrädarna för Plana är bestörta över de grava anklagelser som Di publicerat...
Artiklar

3 sätt att lösa likviditetsproblem

Vad är likviditet? Likviditet, eller likvida medel, är de direkt tillgängliga medel...

Har du frågor eller vill boka ett möte?
Hör av dig direkt!

KONTAKTFORMULÄR

Tack för ditt meddelande. Vi återkommer till dig så snart vi kan.
Vi använder cookies för att göra webbplatsen bättre för dig. Läs mer om hur vi hanterar cookies och personuppgifter.