fbpx
GÖR VÅRT REKONSTRUKTIONSTEST HÄR
010 - 179 49 49
info@plana.se

Plana svarar om medieuppgifter på DI.se

Christer-och-Tomas-1
PUBLICERAD: 18 april, 2020
#Svar på DI-artikel

Den 16 december publicerade Di.se en artikel om Plana och vinkeln som förs fram är att vi under hösten 2019 bara lyckades med 3 procent av de rekonstruktioner som vi var involverade i då. Rekonstruktörer vid Plana har förordnats i 23 rekonstruktioner under andra halvåret 2019 som DI hänvisar till. Av dem är idag 7 bolag verksamma och har på olika sätt lyckats skapa framtid genom rekonstruktionen.

– Vi har fått förtroendet att arbeta med många turnaround-uppdrag och har vuxit mycket de senaste åren. Det är ett resultat av att vi har varit väldigt framgångsrika och värdefulla för våra uppdragsgivare, som också rekommenderat oss vidare, säger Planas vd Christer Backman som också har svarat på DI:s frågor i artikeln. Se statistiken här: Planas statistik kring rekonstruktioner 2019

Plana har statistik på alla rekonstruktioner och rekonstruktörer för 2019 och 2020. Av 108 rekonstruktioner som Plana har varit involverade i är 56 bolag aktiva, vilket kan sättas i relation till att cirka tre fjärdedelar av alla rekonstruktioner misslyckas enligt statistik från Svenskt näringsliv.

– I artikeln lyfts också att vi har höga arvoden och att det pågår stämningar mot oss för gamla case. Vi har inget att dölja och välkomnar processen. Vi är transparenta med våra arvoden som ligger i linje med övriga i branschen.

“Av 108 rekonstruktioner som Plana har varit involverade i är 56 bolag aktiva”

Den 18 december har DI också ställt frågor om en snart 20 år gammal förskingringsdom som Planas Tomas Arebo avtjänat sitt straff för. Christer Backman har även svarat på dessa frågor och bolaget är öppna om händelsen och berättar för allt från medarbetare till kunder och partners.

– Händelsen är inget som jag är stolt över, men jag lärde mig väldigt mycket av den svåra perioden som jag vågar påstå gjorde mig till både en bättre människa och rådgivare. Det är många som vetat om detta, och jag har återkommande svarat på frågor om det. Samtidigt har det naturligtvis inte varit något jag sprungit runt med plakat om på gator och torg. Jag förstår om det här kan väcka frågor hos människor som inte känner mig och jag svarar mer än gärna på frågor om vad som hänt och vad jag lärde mig av den saken, säger Tomas Arebo.

Christer Backman säger:

– Vi har en rättstradition i Sverige som går ut på att den som har avtjänat sitt straff också har sonat sitt brott. Den hedrar jag. Vi grundade Plana tillsammans 2010 och den redan då gamla domen berättade Tomas för mig om i ett tidigt skede i samband med att vi lärde känna varandra.

– Jag har fullt förtroende för Tomas som är extremt kompetent inom sitt område och jag vet att han lärde sig väldigt mycket av den där händelsen. Idag är han en av landets absolut skickligaste rådgivare till stressade bolag. Så även om den var tung period för honom personligen då så har han nu blivit bättre rent professionellt efter den svåra tiden.

– Ett misstag som ligger långt bak i tiden kan vara en tillgång idag, eftersom han lärt sig väldigt mycket av händelsen. Vår affärsidé handlar ju in grund och botten om att ge företag en andra chans och hjälpa bolag att gå från motgång till framgång. Då är det naturligtvis också en tillgång att ha varit med om just en sådan resa själv, avslutar Christer Backman.

Läs del 2: Planas statistik kring rekonstruktioner 2019

OM PLANA

Plana grundades för 10 år sedan med idén att hjälpa ekonomiskt stressade bolag. Sedan dess har vi vuxit rejält, både i storlek och kompetens. Idag är vi ca 20 personer med expertis inom alla viktiga områden som behövs för att kunna vända motgång till framgång.

Relaterade artiklar

Artiklar

Plana anmäler DI till Allmänhetens medieombudsman

Företrädarna för Plana är bestörta över de grava anklagelser som Di publicerat...
Artiklar

3 sätt att lösa likviditetsproblem

Vad är likviditet? Likviditet, eller likvida medel, är de direkt tillgängliga medel...

Har du frågor eller vill boka ett möte?
Hör av dig direkt!

KONTAKTFORMULÄR

Tack för ditt meddelande. Vi återkommer till dig så snart vi kan.
Vi använder cookies för att göra webbplatsen bättre för dig. Läs mer om hur vi hanterar cookies och personuppgifter.